Ανακοινώσεις / Κορονοϊός COVID-19: Συσκευή δημιουργίας Αρνητικής Πίεσης

Κορονοϊός COVID-19: Συσκευή δημιουργίας Αρνητικής Πίεσης
Δημοσιεύθηκε στις 12 September, 2020

Για την δημιουργία θαλάμου Αρνητικής Πίεσης, ο πιο απλός, φθηνός και εύκολος τρόπος είναι το AAF Negative Pressurization Unit  (NPU)

Το NPU αποτελεί μια ολοκληρωμένη αυτόνομη μονάδα που επιτρέπει την μετατροπή κλινών/θαλάμων σε χώρους αρνητικής πίεσης χωρίς κατασκευαστικές παρεμβάσεις στο χώρο (ΚΚΜ, δίκτυα κτλ). 

Η μονάδα απορροφά τον αέρα του χώρου απο το κάτω μέρος της, τον φιλτράρει μέσα απο 3 στάδια φίλτρανσης (πρόφιλτρο, λαμπα UV, απόλυτο φίλτρο) και τον αποβάλλει καθαρό εκτός του χώρου.

Επιλέγεται έτσι ώστε η δυναμικότητα της μονάδας να είναι πιο μεγάλη απο την προσαγωγή αέρα στο χώρο με αποτέλεσμα την δημιουργία αρνητικής πίεσης στον χώρο. Το αποτέλεσμα είναι οτι ο "μολυσμένος" αέρα συγκρατείται εντος του χώρου σε κάθε περίπτωση ενώ ο εξερχόμενος αέρας είναι φιλτραρισμένος απο τον ιο Covid-19 ή άλλους ιούς. 

Η ακριβής επιλογή/ρύθμιση του επιπέδου υποπίεσης στο χώρο γίνεται μέσω του διακόπτη ρύθμισης που υπάρχει επάνω στην μονάδα και ρυθμίζει αναλόγως την ταχύτητα του ανεμιστήρα της μονάδας (απο 0 ως 100%). Η μονάδα μπορεί να τοποθετηθεί εντός ή εκτός του χώρου.

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της μονάδας NPU όπως αποτελεσματική προστασία, άμεση παράδοση/εγκατάσταση, μικρό συγκριτικά κόστος και αυτονομία λύσης έχουν καταστήσει το NPU την δημοφιλέστερη λύση στην δημιουργία χώρων υποδοχής ασθενών κορονοϊού Covid-19 στην Ελλάδα με εγκαταστάσεις σε πάρα πολλά νοσοκομεία.